Kategorier
Inredning

Nyttan av markiser i Stockholm

Även om solen i Stockholm har stora fördelar för oss – ja, rent utav är livsviktig – så kan den behöva skylas ibland. Då är det inte dumt med markiser.

Solen skiner i Stockholm och alla och envar borde vara glada och lyckliga. Med hjälp av solens strålar producerar kroppen D-vitamin som får oss att må bra. Och ljusterapieffekten som fås tack vare ljuset som träffar ögonen, direkt eller indirekt, får oss att må ännu bättre.

Men när solen skiner som kraftigast kan den vara ganska besvärande. Vi blir bländade och behöver skydda ögonen med solglasögon och kepsar när vi är ute. Och när strålarna faller in i bostaden så visar de inte bara hur dammigt det är och hur stort behov fönstren har av att tvättas.

Installera markiser i Stockholm

Nej, solstrålningen har mer permanenta effekter också inomhus. Det handlar om tyger som bleks och blir spröda, till exempel i möbler eller i kläder som hänger framme i hallen. Och även växter i fönstren kan få för mycket av det goda. De kan bli rent sönderstekta av alltför kraftigt solsken.

Naturligtvis kan man dra ned rullgardiner eller persienner, men det är ju lite trist att stänga solen ute helt. Det finns faktiskt ett alternativ som är bättre. Det är att vända sig till en firma som satsar på att installera markiser i Stockholm. De kan både tipsa om den bästa varianten av markis för din bostad och sätta upp den stadigt. Sen är det bara för dig att fälla ut den eller dra in den, allt efter om solen behagar visa sig eller inte.