Kategorier
Säkerhet

Efter skilsmässan – ta hjälp av elektriker i Stockholm

Efter en skilsmässa kan du behöva lite extra hjälp med sådant som den andre parten brukade göra i hemmet. En elektriker i Stockholm fixar elinstallationer.

När Bengt hade skilt sig från Inger märkte han den fulla omfattningen av alla de arbetsuppgifter i hemmet som hon hade skött utan att berätta för honom. Matlagning, städning, diskning – och elinstallationer. Tydligen var glödlampor något som behövde bytas med jämna mellanrum? Men hur gjorde man det?

Bengt var fullständigt rådvill. Han kände sig helt värdelös, som om han inte klarade av något alls på egen hand. Vilket naturligtvis var helt fel. Det var inte det att han inte kunde. Det var bara det att han inte var van. Nu hade han en hel del att lista ut för sin nya framtid som singelkille.

Elektriker får göra allt med el – till skillnad från dig

När det kom till just elektricitet förstod han att det var viktigt att reda ut vad som var vad. Han var relativt säker på att han egentligen borde kunna byta ut en glödlampa själv, men han var också ganska säker på att det fanns en del med el som han inte ens fick göra själv. Någonstans i bakhuvudet ringde en klocka som sa att det fanns ganska strikta regler och lagar kring elsäkerhet.

Och det hade han ju helt rätt i! När det kommer till allt som är mer komplicerat än att byta en glödlampa (eller på sin höjd byta ut en ojordad kontakt) gäller det att ringa in en proffs på elinstallationer i Stockholm. Detta är lika sant för dig som läser denna text som för Bengt. Det är också lika sant för den som tycker sig ha koll på el, som för den som är medveten om att hen inte kan något om ämnet.