Kategorier
Städ

Behovet av städning ökar

Om man ser till städning så är detta något som de allra flesta är medvetna om vikten av. Det vill säga; i sitt eget hem så trivs man bättre om det är rent och fräscht och detta brukar också vara något som man eftersträvar. Detta antingen genom att avsätta vissa dagar/kvällar där man städar eller där man anlitar professionell hjälp för ändamålet. Det sistnämnda – att man anlitar en professionell städfirma – har blivit vanligare under senare år och detta är något som förklaras av att vi i Sverige i dagsläget kan använda oss av rut-avdraget för att få våra hem städade.

Kortfattat så kan vi förklara detta med att en privatperson kontaktar en städfirma och bokar in x antal tillfällen då städning ska ske och äga rum och då arbetet sedan ska betalas så drar man av halva beloppet på sin deklaration och får därefter tillbaka detta på sin skatt. Rut-avdraget går naturligtvis att använda överallt i Sverige och huruvida man är berättigad till det kollar man enklast upp genom att logga in på Skatteverkets hemsida. Ett enkelt och bra sätt att få ett rent hem utan att det behöver kosta så mycket pengar och något som främst visat sig tilltala privatpersoner i större städer där Stockholm sticker ut allra mest.

Om vi tar oss vidare inom området städning och skötseln och vikten av denna så kan vi säga att om den sköts bra i hemmet så är det lite sämre då man kommer utanför detta. Det vill säga – hur ser det ut i din trapp, på ditt jobb eller på de allmänna utrymmen där du brukar spendera din tid? I många fall är svaret här att det inte ser så bra ut och att det i många fall är smutsigt – betydligt smutsigare än vad det borde vara.

Trappstädning ger bättre grannsämja

Här har man nämligen rätt att ställa krav som privatperson, anser man att trappstädning borde utökas i sin fastighet i Stockholm så kan man kräva att den bostadsrättsförening man tillhör ser till att detta sker. Tycker man att arbetsplatsen är för smutsig så kan man kräva att chefen utökar kontorsstädningen och detsamma gäller om man befinner sig på exempelvis ett bibliotek. För allas trivsel så spelar hygienen en stor roll och detta är viktigt att poängtera. Vi kan här ge ett konkret exempel på detta och här återkommer vi till ämnet trappstädning för att illustrerar vårt exempel.

Vi säger här att du bor i en fastighet i Stockholm där tretton stycken lägenheter finns och där de boende befinner sig i varierande åldrar – en del är barnfamiljer, andra är pensionärer och så vidare – kort sagt; ett typiskt trapphus. Ni har alltid haft en firma som utfört er trappstädning i Stockholm och detta har fungerat väldigt bra – trots detta så byter er bostadsrättsförening till en annan. En städfirma som visar sig vara betydligt sämre och som utför er trappstädning i Stockholm rent undermåligt. Hur påverkar då detta er? Jo, här kan man se att humöret hos dig och dina grannar sjunker, att ni plötsligt börjar gnälla över att barnvagnar står i trappen, att skor finns ute och att det är smuts överallt. Tidigare – då ni använde en kompetent städfirma för er trappstädning – så såg man inte dessa tendenser utan då lät man mindre petitesser bero.

Där har vi ett exempel på hur viktig städning är och hur viktigt det är den sköts; ämnet trappstädning i Stockholm kan lika gärna bytas ut mot kontorsstädning i Örebro eller biblioteksstädning i Fagersta. Kort sagt – vi mår betydligt bättre om det är rent och snyggt runt omkring och där vi spenderar vår tid.

Trappstädning kan du läsa mer om på denna sida: stockholmtrappstädning.se