Kategorier
Artiklar

Ta steget att våga tala med retorikkurs

Att snacka går ju an. Problematiken för många ligger snarare i sammanhanget. Vardagstugget är inga problem, men stig fram inför en publik och många blir stumma. Där behövs en retorikkurs.

Vi är ett släkte som kommunicerar mycket via tal och språk. Vi kan därför nyansera och utveckla och bli abstrakta i vårt tal. Vi kan också missförstå varandra eller tolka fel. Ibland med flit. Vad många inte tänker på är att vi kommunicerar minst lika mycket med det vi inte säger.

Vår mimik och vårt kroppsspråk är minst lika talande som det vi säger. Är man medveten om detta kan man också bättre kontrollera det och bli bättre på att framföra sitt budskap. I en värld där allt fler förväntas kunna uttrycka sig verbalt och framför publik är det vettigt att lära sig lite teori och att praktisera den.

En retorikkurs för dig som vill men inte kan

Att övervinna sin ängslan för att tala offentligt är en fantastisk känsla, fullt jämförbar med att gå rakt igenom en vägg och komma ut på andra sidan med ett stort leende över hela ansiktet. Hur fungerar det? Anmäl dig och lär dig hur man snackar snyggt.

En kurs i retorik innehåller både teori och praktik, En utbildad och erfaren handledare leder och återkopplar. Du får lära dig att fånga åhörarnas intresse, att använda din röst och ditt kroppsspråk och att tappa rädslan. Övning ger verkligen färdighet.

Modern retorik passar alla och kan också anpassas till alla.