Kategorier
Städ

Prisvärd städfirma i Stockholm

Stockholm är den stad i Sverige där det finns som allra mest stress. Staden har en annan puls än vad fallet är i mindre städer och detta är något som både ska ses som gott och ont. Det positiva är naturligt; staden växer: det finns fler saker att göra. Man har alltid något att välja på – restauranger, biografer, krogar, evenemang, konserter; allt finns och det ät den stora fördelen med att bo i en stad med samma puls som finns i Stockholm.

De negativa sidorna av detta då? Ja, som exempel på detta kan vi nämna trafik, avgaser, trängsel som tydliga negativa aspekter. Just trafiken är en klar sådan och som stockholmare så får man räkna med att allting tar väldigt lång tid; staden är stor och trafiken är hemsk under vissa tider på dygnet – oavsett om man se till kollektiv- eller biltrafiken. Som en effekt av denna så stjäl den också tid och skapa stress – negativ – sådan i vardagen hos många.

Kort sagt: sitter man i en bilkö i upp till två timmar dagligen så är detta tid som går ut över något annat. Man hinner inte städa, man hinner kanske inte skjutsa barnen, man hinner inte tvätta och man hinner – framförallt –inte umgås rent kvalitativt med sina nära och kära.

Det är också ur det perspektivet man ska se rut-avdraget och hur det kommit att underlätta för familjer i en liknande situation i Stockholm. Där har det nämligen funnits ett klart behov av att kunna anlita en städfirma och där man sedan kan dra av halva arbetskostnaden på deklarationen för att därefter få detta belopp tillbaka i form av skatt. En städfirma till ett av staten rabatterat pris har – helt enkelt – gjort livet betydligt enklare, tagit bort stressen och skapat en bättre kvalitet på tiden som en familj i Stockholm kan spendera tillsammans.

Påverkar ett halverat rut-avdrag en städfirma i Stockholm?

Vi ska här tillägga att rut-avdraget halverats här och se hur detta påverkar en familj i Stockholm som vant sig vid bekvämligheten i att ha en städfirma anlitad – kommer detta att påverka? Nej, inte nödvändigtvis. En städfirma kommer förmodligen fortfarande att vara ett givet val för en sådan familj i Stockholm; rut-avdraget uppgår nämligen fortfarande till ett generöst tak om 25.000 kronor/år och person.

Det krävs således mycket – speciellt i en familj med två stycken vuxna och rut-berättigade personer – för att nå denna summa; vi tror att det även fortsatt kommer att anlitas en städfirma i samma omfattning som det tidigare gjorts i Stockholm. Mer information om städfirma i Stockholm kan du läsa på https://www.rozenclean.se/.