Kategorier
Bil & Motor

Bilskrot Stockholm är ett enkelt sätt

Det är roligare att köpa en ny bil än att göra sig av med en gammal, men det behöver inte vara svårt – kontaktar man bilskrot i Stockholm så kommer de och hämtar den om man inte vill lämna den själv.

En gammal bil kan faktiskt vara till nytta. Om man lämnar in bilen hos en auktoriserad bilskrot i Stockholm kommer väldigt mycket av det bilen består av att kunna återanvändas. Skrotning handlar inte bara om att trycka ihop karossen till ett paket. Man sorterar allt som finns och tar bort det som kan vara miljöfarligt.

Många av delarna kan säljas som reservdelar och på det sättet få nytt liv. Andra metalldelar kan smältas ner för att återanvändas. Oljor och kemikalier behöver tas om hand och det gör man på ett ansvarsfullt sätt.

Det kostar inget att skrota en bil på en bilskrot

För att få arbeta med att skrota bilar krävs det att företaget är godkänd medlem i Bilretur som är bilproducenternas mottagningssystem för skrotbilar. En bil som ska skrotas kan vara krockad och gammal men den behöver ha alla sina fyra hjul. Den som lämnar in bilen behöver registreringsbeviset och en ID-handling.

Går det inte att köra bilen så kan man be att få den hämtad mot en kostnad. Hos bilskroten får man sedan ett kvitto på att bilen lämnats in och de kommer att se till att den avregistreras hos Transportstyrelsen. Det är lätt att bli av med en gammal bil och den kan komma till nytta.